26/10/07

Απογοήτευση

Σε αυτή τη δουλειά υπάρχουν δυο είδη εργατών: Οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι. Και όταν πρόκειται για μια εφορία μπουρδέλο (κατά κοινή ομολογία), υπάρχουν κάποιες λογικές παρενέργειες: Πέρα από τον υπόγειο πόλεμο των συμβασιούχων υπάρχει και η έντονη και βαθιά ριζωμένη αντίληψη των μόνιμων ότι αποτελούν ένα ανώτερο είδος ανθρώπων για τους οποίους η δουλειά είναι κάτεργο. Ενώ για τους υπόλοιπους η μέρα ξεκινά στις 7:30, για αυτούς ξεκινά χαλαρά με καφεδάκι κατά τις 8:20, απαραίτητο το διαλειμματάκι της μιας ώρας κατά τις 11, ενώ η δουλειά (η ποια;) τελειώνει το αργότερο στις 2. Φυσικά, σε περίπτωση βροχής (από επίπεδο ψιχάλας και άνω), η ανασκαφή εγκαταλείπεται. Έχω βαρεθεί να τους κάνω παρατηρήσεις, αλλά φυσικά και εγώ είμαι ένας απλός αρχαιολόγος (και μάλιστα νέος), άρα δεν δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ.

Τέλος πάντων, η ανασκαφή προχωρά ενθαρρυντικά. Ήδη πέρασαν τρεις μήνες από το τελευταίο ποστ και ευτυχώς μας βοήθησε και ο καιρός.

4 σχόλια:

Dimiskour είπε...

Geia sou Lucretius! Tora anakalipsa to blog sou! To proto post sou ton Augousto eixe poli endiaferon. An exeis xrono dine mas leptomereies!

Lucretius είπε...

Thanks Dimi! To επόμενο θα έχει ώς θεμα το 24ωρο ενός αρχαιολόγου.

dimiskour είπε...

Ακρως ενδιαφερον!

(Τωρα που ξαναδιαβασα το προηγουμενο ποστ μου, για να μην παρεξηγηθω, δεν εννοουσα οτι το 2ο ποστ δεν ηταν ενδιαφερον! :-) Απλως το πρωτο ειχε πιο λεπτομερεια!)

exitmusician είπε...

Οι μονιμάδες είναι μεγάλη πληγή για όλο τον δημόσιο τομέα. Αν υπήρχε αξιολόγηση κάθε 2-3 χρόνια θα έβλεπες πώς θα έσφιγγαν οι κώλοι, Luc.

Αναμένω εναγωνίως τη συνέχεια!

Click